Hier zijn 10 originele recepten met gehakt, speciaal samengesteld voor de hobbykok: gehaktballetjes, gehaktwraps, gehaktbroodjes, gevulde aubergines met gehakt, gehaktcurry,…
Ons gehakt
Ons gemengd gehakt varken-rund maken we met mager brasvar-varkensvlees en vlees van runderen van onze plaatselijke veeboer. De verhouding is 80% varken en 20% rund.
We malen het vlees tweemaal.
We voegen er ons eigen zuivere specerijenmengeling toe. We gebruiken geen smaakversterkers, bewaarmiddelen of E-nummers. We voegen er dan ook gepasteuriseerd heelei bij dat zorgt voor een fijne binding van het vlees.
Het resultaat is ons lekker gehakt dat je ongetwijfeld wel kent.
Ons gehakt is glutenvrij en we gebruiken geen paneermeel of vlokken bij de bereiding ervan. Ons gehakt is dus puur gekruid vlees!
Nu je weet hoe we ons gehakt maken, moet je ook wel weten dat ons gehakt regelmatig wordt gekeurd door een geaccrediteerd laboratorium. En iedere keer beantwoordt ons gehakt aan de strengste bacteriologische normen zoals in de Belgische wetgeving omschreven.
Ons gehakt is dus van hoogwaardige kwaliteit en veilig om ook rauw te worden gegeten!
Tips
Net als met al onze vleesproducten zijn we streng als het gaat om hygiëne en voedselveiligheid. Maar we zijn niet de laatste in de keten alvorens het op het bord komt van jouw kroost.
Hier dus enkele tips opdat het gehakt hoogwaardig en veilig zou blijven tot op je bord.
√ Doe je verschillende boodschappen, kom dan als laatste je vlees halen (die je bv via onze webshop hebt besteld).
√ Gebruik steeds een koeltas en koelblokken om je vlees, charcuterie en vooral gehaktbereidingen koel te transporteren. Ook die hebben wij, vraag er naar.
√ Met of zonder koeltas, haast je naar huis en leg de vleesproducten zo snel mogelijk in de koelkast.
√ En als laatste: check regelmatig met behulp van een thermometer de binnentemperatuur van je koelkast.
Promotie op donderdag
Koop je op donderdag 1 kg gehakt V/R dan ontvang je er 300gr zomaar gratis bij.
10 recepten met gehakt voor de hobbykok
1. Mediterrane gehaktballetjes met citroensaus
Ingrediënten: Gehakt V/R, knoflook, peterselie, citroenrasp, feta, ei, paneermeel.
Bereiding: Meng alle ingrediënten en draai balletjes. Bak ze goudbruin. Serveer met een citroen-yoghurtsaus en geroosterde groenten.
2. Aziatische gehaktwraps
Ingrediënten: Boerengehakt, lente-ui, sojasaus, gember, chili, ijsbergsla.
Bereiding: Bak gehakt met gember en sojasaus. Voeg fijngesneden lente-ui en chili toe. Serveer in slablaadjes als wrap.
3. Griekse gehaktbroodjes
Ingrediënten: Lamsgehakt, oregano, knoflook, munt, feta, rode ui.
Bereiding: Maak kleine broodjes en bak in de oven. Serveer met tzatziki en pitabrood.
4. Gevulde aubergines met gehakt
Ingrediënten: Aubergine, gehakt (naar keuze), tomatensaus, kruiden.
Bereiding: Hol aubergines uit, vul met gekruid gehakt en tomatensaus, en bak in de oven.
5. Indische gehaktcurry
Ingrediënten: Kalfsgehakt, kokosmelk, kerriepoeder, tomaten, koriander.
Bereiding: Bak gehakt met kruiden, voeg kokosmelk en tomaten toe, en laat sudderen. Serveer met rijst.
6. Gehakt en kaas spiralen
Ingrediënten: Bladerdeeg, Italiaans gehakt, gerapste kaas naar keuze
Bereiding: Verdeel gehakt en kaas over bladerdeeg, rol op, snijd in plakjes en bak in de oven.
7. Mexicaanse gevulde paprika’s
Ingrediënten: Paprika’s, gehakt V/R, zwarte bonen, mais, tacokruiden, kaas.
Bereiding: Vul paprika’s met een gehaktmengsel, bestrooi met kaas en bak in de oven.
8. Italiaanse gehakttaart
Ingrediënten: Italiaans gehakt, tomatensaus, lasagnevellen, mozzarella, Parmezaanse kaas.
Bereiding: Rul het gehakt en meng met de tomatensaus. Laag gehaktsaus en lasagnevellen in een ovenschaal en bak als een hartige taart.
9. Oosterse gehaktballetjes met pindasaus
Ingrediënten: Gehakt V/R, ketjap, knoflook, gember, pinda’s.
Bereiding: Maak balletjes, bak ze goudbruin en serveer met een romige pindasaus.
10. Gehakt-taco ovenschotel
Ingrediënten: Gehakt V/R, tortillachips, cheddar, tomatenblokjes, jalapeño.
Bereiding: Verdeel gehaktmengsel over een ovenschaal, leg er tortillachips bovenop, strooi kaas erover en bak tot goudbruin.