Chevapchichi, Ćevapi of ćevapčići is een vleesgerecht dat onder verschillende namen over de gehele Balkan bekend is. Het bestaat uit een soort worstjes gemaakt van gehakt.
Ingrediënten
Voor 4 personen heb je nodig: 500 gram gehakt naar keuze, 2 rode uien, 1 ei, bussel verse peterselie, 1 blikje tomatenpuree, pakje paneermeel, potje tzatziki, 250 gram volkoren tarwebloem, 250 gram griekse yoghurt, halve theelepel bakpoeder, 1 eetlepel paprikapoeder, provençaalse kruiden, peper en zout
Zo maken we het
1. Hak de rode uien en de peterselie fijn.
2. Meng met het ei, de tomatenpuree en het paprikapoeder.
3. Voeg het gehakt en de paneermeel toe en breng op smaak met peper en zout.
4. Rol ‘worstjes’ van 2 cm dik en 10 cm lang en zet in de koelkast.
5. Meng met een keukenrobot of broodmachine de yoghurt, volkoren bloem, het bakpoeder, de provençaalse kruiden en een snuifje zout tot een stevige deegbal.
6. Verdeel de bal in 6 gelijke stukken en rol die in 6 balletjes.
7. Smeer elk deegbolletje in met olijfolie en rol ze met een deegrol uit op een snijplank. De olijfolie zorgt ervoor dat het deeg niet blijft plakken. We gebruiken geen bloem, want dan kan het deeg snel verbranden tijdens het bakken!
8. Rooster het plat brood aan beide kanten en leg ze tussen 2 borden opzij.
9. Bak de chevapchichi (gehaktworstjes) in een hete pan, grillpan, in de oven of op de barbecue.
10. Serveer met tzatziki.
Ons gehakt
Ons gemengd gehakt varken-rund maken we met mager brasvar-varkensvlees en vlees van runderen van onze plaatselijke veeboer. De verhouding is 80% varken en 20% rund.
We malen het vlees tweemaal.
We voegen er ons eigen zuivere specerijenmengeling toe. We gebruiken geen smaakversterkers, bewaarmiddelen of E-nummers. We voegen er dan ook gepasteuriseerd heelei bij dat zorgt voor een fijne binding van het vlees.
Het resultaat is ons lekker gehakt dat je ongetwijfeld wel kent.
Ons gehakt is glutenvrij en we gebruiken geen paneermeel of vlokken bij de bereiding ervan. Ons gehakt is dus puur gekruid vlees!
Nu je weet hoe we ons gehakt maken, moet je ook wel weten dat ons gehakt regelmatig wordt gekeurd door een geaccrediteerd laboratorium. En iedere keer beantwoordt ons gehakt aan de strengste bacteriologische normen zoals in de Belgische wetgeving omschreven.
Ons gehakt is dus van hoogwaardige kwaliteit en veilig om ook rauw te worden gegeten!
Tips
Net als met al onze vleesproducten zijn we streng als het gaat om hygiëne en voedselveiligheid. Maar we zijn niet de laatste in de keten alvorens het op het bord komt van jouw kroost.
Hier dus enkele tips opdat het gehakt hoogwaardig en veilig zou blijven tot op je bord.
√ Doe je verschillende boodschappen, kom dan als laatste je vlees halen (die je bv via onze webshop hebt besteld).
√ Gebruik steeds een koeltas en koelblokken om je vlees, charcuterie en vooral gehaktbereidingen koel te transporteren. Ook die hebben wij, vraag er naar.
√ Met of zonder koeltas, haast je naar huis en leg de vleesproducten zo snel mogelijk in de koelkast.
√ En als laatste: check regelmatig met behulp van een thermometer de binnentemperatuur van je koelkast.
Promotie op donderdag
Koop je op donderdag 1 kg gehakt V/R dan ontvang je er 300gr zomaar gratis bij.