089 85 41 28
Weg naar Zwartberg, 7 - 3660 Oudsbergen
ma-vrij 9u-18u | zat 9u-16u
gesloten op woensdag en zondag
Keurslager Lieve en Patrick LOGO definitief (1)

Verras je geliefde met onze delicatessen op Valentijnsdag

valentijnsmenu valentijn menu keurslager lieve patrick oudsbergen opglabbeek

Verras je geliefde met het Valentijnsmenu, de Gourmet romantiek of een Keurslager Valentijnsburger op Valentijn. Verkrijgbaar van 11 tot 18 februari 2024. Gelieve 2 dagen vooraf te bestellen. 

Valentijn

Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Maar het kan dus ook met het Valentijnsmenu, de Gourmet romantiek of Valentijnsburger van Keurslager Lieve & Patrick.

Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Paus Gelasius I riep in 496 de datum van 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn.

Historische achtergrond

Valentijnsdag valt samen met de feestdag van twee christelijke martelaren met de naam Valentinus. De gewoonten die met de dag in verband staan hebben echter niets van doen met het leven van deze heiligen.

Er bestaan verschillende heilige martelaren met de naam Sint-Valentijn. Eén was priester in Rome, een ander was bisschop van Terni. Beiden werden in de 3e eeuw ter dood gebracht. Mogelijk gaat het hier om dezelfde persoon. Over Sint-Valentijn is geen enkel biografisch gegeven bekend.

In de 18e eeuw werd geopperd dat het Valentijnsfeest op 14 februari is ingesteld om de oude Lupercalia, een Romeins (en wellicht nog ouder) vruchtbaarheidsfeest, te vervangen. Lupercalia werd op 15 februari gevierd ter ere van Juno, de Romeinse beschermgodin van de vrouw en het huwelijk, en Pan, de god van de natuur. Voor de Romeinen was dit destijds een belangrijk feest.

valentijn-keurslager-lieve-patrick-oudsbergen

Heidens koppelfeest

Volgens het verhaal werden de namen van ongehuwde jonge vrouwen in een grote kom gegooid. Ongehuwde mannen mochten dan om de beurt een naam trekken.

Tijdens het feest waren de twee jonge mensen die aan elkaar gekoppeld werden elkaars partner. In 496 verbood paus Gelasius dit heidense feest. Er is echter geen verband tussen de afschaffing van de Lupercalia en het ontstaan van de Valentijnsdag.

Legenden over Valentijn komen voor in de Legenda aurea, maar het Valentijnsfeest van de romantische liefde, zoals dat tegenwoordig gevierd wordt, dankt zijn ontstaan aan Geoffrey Chaucer, die in zijn gedicht Parliament of Fowls (1380-1382) deze versregels schreef:

Valentijnsmenu 2024

Tomatenroomsoep met balletjes

Vitello tonato

Kalkoenhaasje met saus naar keuze
Gegrilde groentemix en aardappelpuree

Tiramisu of chocolademousse

Prijs per persoon:

€ 46,45 + € 6,80 waarborg

Verkrijgbaar van 9 tot 17 februari 2024.
Minstens 2 dagen vooraf te bestellen.

gourmet romantiek keurslager lieve patrick slagerij oudsbergen valentijn

Gourmet romantiek

Biefstuk, cordon bleu, souvlaki, hamburgertjes, kipfilet, chipolata,… sausjes, fruit,…
Groenteschotel

Tiramisu speculoos of chocolademousse

Prijs persoon:

met groenten: € 39,90 + € 1,80 waarborg
zonder groenten: € 27,75 + € 1,80 waarborg

Verkrijgbaar van 9 tot 17 februari 2024.
Minstens 2 dagen vooraf te bestellen.

valentijnsburger burger valentijn keurslager

Valentijnsburger

Een romige burger dankzij de gesmolten kaas, een tikkeltje zoet door de veenbessen en het geheel in een krokant jasje. Met heel veel liefde gemaakt.

Samenstelling: 4/5 varkensvlees, 1/5 kalfsvlees, gemalen kaas, veenbessenconfituur, zout, kruiden, paneermeel, ei

5% korting

speciaal voor jou!

Abonneer je om steeds op zondag onze nieuwsbrief met de weekpromo's, weetjes en recepten te ontvangen, en geniet per direct van 5% korting op je eerstvolgende aankoop in de webshop.

Uitschrijven kan op ieder moment!