089 85 41 28
Weg naar Zwartberg, 7 - 3660 Oudsbergen
ma-vrij 9u-18u | zat 9u-16u
gesloten op woensdag en zondag
Keurslager Lieve en Patrick LOGO definitief (1)

Ook bij ons kaasschotels en wekelijks een kaas in promotie

kaas-kaasplank-kazen-belgische-kazen-slagerij-oudsbergen-opglabbeek-kaasschotels

Smaken verschillen. Daarom kan je bij ons ook terecht voor een uitgebreid assortiment kwaliteitskazen uit binnen- en buitenland. Harde kazen, dieetkazen, schimmelkazen, zachte kazen, snijkazen,… Ook kaasschotels zijn onze paradepaardjes. En wekelijks hebben we een kaas in promotie.

Kaas

Kaas is een zuivelproduct met een vaste structuur dat gemaakt is van melk. Door het toevoegen van stremsel en zuursel worden de vaste stoffen in de melk (eiwitten – caseïne, vetten en mineralen) gescheiden van het vocht (de wei). Voorts wordt zout en eventueel schimmels toegevoegd tijdens de bereiding van kaas. Het Nederlandse woord voor kaas stamt van het Latijnse caseus, dat dezelfde betekenis heeft.

Kaas bevat, naast de hoofdbestanddelen dierlijk vet en eiwit, calcium en vitamines A, B en D. Studies hebben uitgewezen dat kaas waarschijnlijk gezond is voor de tanden.

Kaas wordt een ‘levend’ voedsel genoemd omdat er miljoenen bacteriën in leven en vaak ook schimmels. In bepaalde kazen zoals de Mimolette en Stilton bevindt zich de kaasmijt die gaten en spleten in de kaas vreet. Een andere soort kaasmijt wordt gebruikt bij de productie van de kwarkkaas Milbenkäse of ‘mijtkaas’. De kaasvlieg komt voor in Casu marzu.

kaasschotel 3 keuirslager lieve patrick oudsbergen

Soorten kaas

Kaas wordt gemaakt van de melk van bijna alle gedomesticeerde herbivoren, dat is in verreweg de meeste gevallen van koe-, geiten- en schapenmelk. Verder wordt kaas ook gemaakt van buffel-, paarden-, kamelenmelk, rendierenmelk en jakmelk.

Kaas kan op vele manieren worden ingedeeld. Een indeling op vochtgehalte leidt tot drie hoofdtypen, harde (geperste) kazen, zachte (ongeperste) kazen en smeerkaas.

Er is rauwmelkse kaas en kaas die gemaakt is van gepasteuriseerde melk. Rauwmelkse kaas kan de listeria bacterie bevatten, die gevaarlijk kan zijn voor zwangere vrouwen.

Kazen verschillen in rijpingsduur. Sommige kazen, zoals cottage cheese, worden geheel niet gerijpt. Andere typen rijpen meerdere jaren, zoals de Italiaanse Asiago d’ Allevo. Door langer te rijpen wordt de kaas steeds harder.

kaasschotel keuirslager lieve patrick oudsbergen

Onze kazen

Zowat al onze kazen kan je bestellen in onze webshop. Klik simpelweg op een naam of klik hier voor het volledige assortiment.

Enkele van onze Belgische kazen zijn: Oud BokrijkerEnsor “Baron”Achelse Blauwe, Père Joseph en Paschka Chocokaas

Enkele van onze Hollandse kazen zijn: 1000 Dagen KaasLandana Truffel & PaddenstoelVlaskaasBeemster RoyalSlanke AnkeLandana Olijf – TomaatWestlite Jong 30+Jong Belegen BeemsterkaasJonge Beemsterkaas en Jonge Kaas Hollandse.

Enkele van onze Franse kazen zijn: Le MontagnardRambol NotenkaasCailladouSuprêmeAltesse en Franse Brie.

Kaasschotels 

Met al onze kazen kunnen we – zoals je al kan zien op de foto’s op deze pagina –  heerlijke gevarieerde kaasschotels samenstellen in combinatie met vers gedroogd fruit, noten,… En dit steeds volgens jouw buffet.

Contacteer ons voor meer info.

Weekpromoties

Wekelijks stellen we ook een Belgische, Franse of Hollandse kaas voor met een extra korting. Zie onze weekpromoties.

5% korting

speciaal voor jou!

Abonneer je om steeds op zondag onze nieuwsbrief met de weekpromo's, weetjes en recepten te ontvangen, en geniet per direct van 5% korting op je eerstvolgende aankoop in de webshop.

Uitschrijven kan op ieder moment!