089 85 41 28
Weg naar Zwartberg, 7 - 3660 Oudsbergen
ma-vrij 9u-18u | zat 9u-16u
gesloten op woensdag en zondag
Keurslager Lieve en Patrick LOGO definitief (1)

BRASVAR: varkensvlees van de bovenste plank

brasvar varken varkensvlees keurslager keurslagers lieve partick oudsbergen opglabbeek

BRASVAR onderscheidt zich door zijn uitzonderlijke kwaliteit en smaak. Het smakelijk stukje varkensvlees uit Nevele in regio Deinze heeft een mooie gemarmerde structuur en bakt mooi bruin aan in de pan. BRASVAR is de favoriete keuze van chefs en hobbykoks. Het is een echt culinair hoogstandje.

BRASVAR varkensvlees

Wij kiezen voor BRASVAR varkensvlees. Het is vlees van varkens die zorgzaam en ecologisch gekweekt worden in Nevele (Oost-Vlaanderen) door Kristof Verschelde en Angelique Dobbels.
Het is varkensvlees van de bovenste plank: mals, sappig en met een unieke, karaktervolle smaak.

Maar hoe komt het BRASVAR varkensvlees nu aan die heerlijke smaak? Mensen gaven vroeger “bras” aan hun varkens: aardappelen, draf en maïs, aangevuld met graan, olijfolie en vers hooi. BRASVAR krijgen diezelfde natte voeding.

Bovendien zijn deze varkens van nature heel gezond. De keuze voor een Duroc-beer, in combinatie met deze ‘bras’voeding, resulteert in zeer smaakvol en sappig vlees.
BRASVAR overstijgt zo de smaakverwachtingen van varkensvlees, elke keer opnieuw.

Brasvar varkensvlees keurslager lieve patrick opglabbeek oudsbergen

Duurzame kweek

Brasvar belichaamt een circulaire en innovatieve aanpak. De ‘bras’voeding bestaat namelijk uit lokale reststromen en maïs van eigen kweek. Deze maïs groeit op akkers die worden gevoed met de eigen dierlijke mest. 

Met het overige deel van de mest wordt er groene stroom opgewekt, alsook via zonnepalen op de daken. Verder wordt regenwater opgevangen en hergebruikt voor reiniging van de stallen. De stallucht wordt gezuiverd van stof, geur en ammoniak alvorens de stal te verlaten. 

Via deze circulaire aanpak wordt aan elk stadium van het kweekproces en transport de nodige aandacht voor duurzaamheid gehanteerd. 

Met zorg voor het dier

De smaak van vroeger krijg je niet zomaar. Een innovatieve en duurzame bedrijfsvoering met respect voor dier en milieu maken het verschil. 

Bij BRASVAR geen massaproductie, maar aandacht voor ieder individueel dier in elk stadium van het kweekproces en dit tot bij de eindklant. 

5% korting

speciaal voor jou!

Abonneer je om steeds op zondag onze nieuwsbrief met de weekpromo's, weetjes en recepten te ontvangen, en geniet per direct van 5% korting op je eerstvolgende aankoop in de webshop.

Uitschrijven kan op ieder moment!