089 85 41 28
Weg naar Zwartberg, 7 - 3660 Oudsbergen
ma-vrij 9u-18u | zat 9u-16u
gesloten op woensdag en zondag
Keurslager Lieve en Patrick LOGO definitief (1)

Bij ons geen voorverpakte vleeswaren

toonbank geen voorverpakte vleeswaren versproducten keurslager lieve patrick oudsbergen

Je krijgt in voedingswinkels lang niet altijd voldoende waar voor je geld. Bijna de helft van de verse voedingsproducten die ter plaatse in de winkel worden voorverpakt bevat minder dan de hoeveelheid die op het etiket staat vermeld. Dat blijkt uit controlecijfers van de Economische Inspectie.

Groenten, fruit maar ook vlees

De inspectie controleerde vooral voorverpakte fruit en groenten, vis, zuivelproducten, bereide voedingswaren met een variabel gewicht, maar ook vlees.

Bij afwijkingen gaat het in veruit de meeste gevallen om producten die in de winkel zelf worden afgewogen.

“Denk bijvoorbeeld aan supermarkten die zelf hun vlees op voorhand in de beenhouwerij afwegen en al voorverpakt in de rekken leggen”, zegt woordvoerder Lien Meurisse van FOD Economie. 

Verpakking

Of er al dan niet bewust minder van een product wordt verpakt, kan de FOD Economie niet zeggen. In de meeste gevallen gaat het wel om eerder kleine afwijkingen, weet Meurisse: “Zelden is het vastgestelde hoeveelheidstekort groter dan het gewicht van de verpakking. Veelal blijkt die te zijn meegewogen, wat natuurlijk niet kan.”

 

4 op 10 wegen te weinig

In de supermarkten weegt ongeveer 40 procent te weinig. Bij voorverpakte producten afkomstig uit het productiebedrijf of een gespecialiseerd vulbedrijf, denk onder meer aan voorverpakte charcuterie en kaas, ligt het aandeel afwijkingen (13 procent) een stuk lager, volgens Het Laatste Nieuws

Net dat wat jij wenst

Bij je favoriete Keurslager vind je geen voorverpakte versproducten en vleeswaren, maar de mogelijkheid om exact jouw gewenste hoeveelheid vlees of bereiding te bestellen.

Veel of weinig, dik of dun gesneden, we bedienen je met plezier net dat wat je wenst.

Daarom zijn we Keurslager

Bij een Keurslager is de klant nog écht koning. Je krijgt een service op maat. Twee sneetjes betekent ook echt twee sneetjes. Die snijden wij vers voor jou. Zo geven we de beste service en gaan we voedselverspilling tegen.  

Lees meer over de Belgische Keurslagers.

5% korting

speciaal voor jou!

Abonneer je om steeds op zondag onze nieuwsbrief met de weekpromo's, weetjes en recepten te ontvangen, en geniet per direct van 5% korting op je eerstvolgende aankoop in de webshop.

Uitschrijven kan op ieder moment!