089 85 41 28
Weg naar Zwartberg, 7 - 3660 Oudsbergen
ma-vrij 9u-18u | zat 9u-16u
gesloten op woensdag en zondag

Al meer dan 30 jaar enkel Belgisch Witblauw

witblauw rundsvlees runderras keurslager lieve patrick oudsbergen opglabbeek week van de de steak

We kiezen al meer dan 30 jaar voor het rundsvlees gekweekt door veeboer Nijsen in Neerglabbeek. We verkopen enkel vrouwelijke dieren Belgisch Witblauw. Het vlees is fijner, malser en smaakvoller. 

Kwaliteitsvol rundsvlees

Als je wil genieten van goed, kwaliteitsvol rundsvlees, dan dien je te kijken naar het land van origine. En er is geen beter land dan België, rundvleesspecialist in Europa.

De sleutel tot zijn succes? Een goed product. En dat kan enkel voortvloeien uit een goede basis, nl. de runderen.

Belgisch Witblauw

België telt verschillende vleesrassen. Het bekendste is het Belgisch Witblauw en dankt zijn naam aan de egaal witte kleur met blauwschijnende vlekken.

Al sinds de tweede helft van de 19de eeuw loopt deze klassieker te pronken op onze Belgische grasvelden.

Het zijn rustige dieren, te herkennen aan de witte koppen met blauwschijnende vlekken tot volledig blauwe vacht.

De duidelijk herkenbare billen bevatten zeer veel vlees. Belgisch Witblauw wordt daarom ook vaak dikbil genoemd. Het vlees is zeer mager, supermals, bevat slechts 2% vet en is ook zeer mals met fijne spiervezels. 

Het Belgisch Witblauwe ras kent ook een lage ecologische voetafdruk en is met 85 % het meest voorkomende vleesras in België.

Is rundsvlees gezond?

Rundsvlees levert eiwitten met een hoge biologische kwaliteit. Het is een goede leverancier van B-vitaminen (B3, B6 en vooral B12) en in het bijzonder ook van de mineralen ijzer en zink.

Deze mineralen worden uit vlees veel efficiënter opgenomen dan uit plantaardige voedingsmiddelen. Zoals bij elke vleessoort zijn er ook binnen het ruime assortiment van rundvlees stukken die mager, gemiddeld vet of vet zijn. 

Lees meer over vlees in een gezonde voedingspatroon.