BRASVAR onderscheidt zich door zijn uitzonderlijke kwaliteit en smaak. Het smakelijk stukje varkensvlees uit Nevele in regio Deinze heeft een mooie gemarmerde structuur en bakt mooi bruin aan in de pan. BRASVAR is de favoriete keuze van chefs en hobbykoks. Het is een echt culinair hoogstandje.
BRASVAR varkensvlees
Wij kiezen voor BRASVAR varkensvlees. Het is vlees van varkens die zorgzaam en ecologisch gekweekt worden in Nevele (Oost-Vlaanderen) door Kristof Verschelde en Angelique Dobbels.
Het is varkensvlees van de bovenste plank: mals, sappig en met een unieke, karaktervolle smaak.
Maar hoe komt het BRASVAR varkensvlees nu aan die heerlijke smaak? Mensen gaven vroeger “bras” aan hun varkens: aardappelen, draf en maïs, aangevuld met graan, olijfolie en vers hooi. BRASVAR krijgen diezelfde natte voeding.
Bovendien zijn deze varkens van nature heel gezond. De keuze voor een Duroc-beer, in combinatie met deze ‘bras’voeding, resulteert in zeer smaakvol en sappig vlees.
BRASVAR overstijgt zo de smaakverwachtingen van varkensvlees, elke keer opnieuw.
Duurzame kweek
Brasvar belichaamt een circulaire en innovatieve aanpak. De ‘bras’voeding bestaat namelijk uit lokale reststromen en maïs van eigen kweek. Deze maïs groeit op akkers die worden gevoed met de eigen dierlijke mest.
Met het overige deel van de mest wordt er groene stroom opgewekt, alsook via zonnepalen op de daken. Verder wordt regenwater opgevangen en hergebruikt voor reiniging van de stallen. De stallucht wordt gezuiverd van stof, geur en ammoniak alvorens de stal te verlaten.
Via deze circulaire aanpak wordt aan elk stadium van het kweekproces en transport de nodige aandacht voor duurzaamheid gehanteerd.
Met zorg voor het dier
De smaak van vroeger krijg je niet zomaar. Een innovatieve en duurzame bedrijfsvoering met respect voor dier en milieu maken het verschil.
Bij BRASVAR geen massaproductie, maar aandacht voor ieder individueel dier in elk stadium van het kweekproces en dit tot bij de eindklant.