Wist jij dat er zo’n 300 soorten pasta bestaan? Voor ieder wat wils dus! Soms heb je misschien zin in macaroni, andere keren weer in tagliatelle. Vandaag kiezen we voor de gnocchi-pasta in dit recept, maar je kan het even goed bereiden met penne, rigatoni, orechiette, farfalle,… Succes ermee en smakelijk!
Ingrediënten
Voor 4 personen heb je nodig: 300 gram pasta, 600 gram gehakt, 1 eigeel, enkele eetlepels panko of paneermeel, 2 broccoli’s, 1 fijngesneden ui, 1 dl vleesbouillon, 2 dl room, bladpeterselie, olijfolie, 100 gram gemalen kaas
Zo maken we het
- Meng het gehakt met de panko of paneermeel en het eigeel.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Maak er balletjes van en bak ze aan in olijfolie.
- Snij de broccoli in roosjes en de kern van de broccoli in stukken.
- Kook de broccoliroosjes op in kokend gezouten water tot ze beetgaar zijn.
- Stoof de stukken broccoi aan in wat olijfolie met de fijngesneden ui.
- Hou ongeveer 1/4 van de mooiste broccoliroosjes aan de kant voor de garnituur en bevochtig de rest met de vleesbouillon en de room.
- Laat zachtjes koken, voeg er voor wat extra kleur en smaak de bladpeterselie aan toe en mix alles fijn.
- Kook de pasta gaar in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de pasta af en meng zonder spoelen met de broccolisaus, de broccoli en de balletjes.
- Doe er de kaas over en gratineer in de oven.
Ons gehakt
Ons gemengd gehakt varken-rund maken we met mager brasvar-varkensvlees en vlees van runderen van onze plaatselijke veeboer. De verhouding is 80% varken en 20% rund.
We malen het vlees tweemaal.
We voegen er ons eigen zuivere specerijenmengeling toe. We gebruiken geen smaakversterkers, bewaarmiddelen of E-nummers. We voegen er dan ook gepasteuriseerd heelei bij dat zorgt voor een fijne binding van het vlees.
Het resultaat is ons lekker gehakt dat je ongetwijfeld wel kent.
Ons gehakt is glutenvrij en we gebruiken geen paneermeel of vlokken bij de bereiding ervan. Ons gehakt is dus puur gekruid vlees!
Nu je weet hoe we ons gehakt maken, moet je ook wel weten dat ons gehakt regelmatig wordt gekeurd door een geaccrediteerd laboratorium. En iedere keer beantwoordt ons gehakt aan de strengste bacteriologische normen zoals in de Belgische wetgeving omschreven.
Ons gehakt is dus van hoogwaardige kwaliteit en veilig om ook rauw te worden gegeten!
Tips
Net als met al onze vleesproducten zijn we streng als het gaat om hygiëne en voedselveiligheid. Maar we zijn niet de laatste in de keten alvorens het op het bord komt van jouw kroost.
Hier dus enkele tips opdat het gehakt hoogwaardig en veilig zou blijven tot op je bord.
√ Doe je verschillende boodschappen, kom dan als laatste je vlees halen (die je bv via onze webshop hebt besteld).
√ Gebruik steeds een koeltas en koelblokken om je vlees, charcuterie en vooral gehaktbereidingen koel te transporteren. Ook die hebben wij, vraag er naar.
√ Met of zonder koeltas, haast je naar huis en leg de vleesproducten zo snel mogelijk in de koelkast.
√ En als laatste: check regelmatig met behulp van een thermometer de binnentemperatuur van je koelkast.
Promotie op donderdag
Koop je op donderdag 1 kg gehakt V/R dan ontvang je er 300gr zomaar gratis bij.
Bron en foto: Belgische Keurslagers