089 85 41 28
Weg naar Zwartberg, 7 - 3660 Oudsbergen
ma-vrij 9u-18u | zat 9u-16u
gesloten op woensdag en zondag

Gevulde portobello’s op z’n Grieks

portobello lieve patrick oudsbergen opglabbeek (1)

Een portobello is niets anders dan een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon met een doorsnee van wel 12 cm. Door zijn afmeting is de portobello heel geschikt om te vullen. Ondanks de Italiaanse benaming is orzo écht wel Grieks. Oorspronkelijk komt deze pastasoort in de vorm van een rijstkorrel uit Macedonië. Maar je vindt orzo in alle zuiderse keukens rondom de Middellandse zee terug.

Ingrediënten

Voor 4 personen heb je nodig
Voor de portobello’s: 400 gr gehakt, 4 hele grote portobello’s of 8 kleinere, 1 rode ui, 50 gr ontpitte olijven, 1 el gedroogde oregano, 1 teentje look, peper & zout.
Voor de orzo: 250 gr orzo, 25 cl room, 500 gr verse gekuiste bladspinazie, 1 blokje groentebouillon, 1 teentje look, olijfolie, peper & zout

Zo maken we het

1. Verwarm de oven op 200°C.
2. Kook de orzo volgens de verpakking, giet af, laat schrikken onder koud water en zet opzij.
3. Verwijder de steeltjes van de portobello’s en snij ook het binnenste randje wat weg zodat er meer plaats is voor de vulling. Hou deze gesneden stukjes bij!
4. Gaar de lege portobello’s voor, met de open kant naar boven gedurende 10 minuutjes in de oven op 200°C.
5. Haal ze voorzichtig uit de oven, vang het vocht dat erin zit op en hou bij.
6. Hak de rode ui, de olijven en de look fijn.
7. Was je handen of doe handschoenen aan en meng de ui, de look en de olijven met het kalfsgehakt in een grote mengkom. Voeg ook de gedroogde oregano toe en breng op smaak met peper en zout.
8. Vul de portobello’s met de gehaktmengeling en gaar in 20 minuten in de oven op 200°C.
9. Stoof de verse spinazie in een diepe koekenpan of hoge pot aan met wat olijfolie.
10. Snij het teentje look en de restjes portobello fijn en voeg bij de spinazie in de pan.
11. Blus het geheel met de room en het vocht van de portobello’s.
12. Voeg het bouillonblokje toe en laat het geheel wat inkoken.
13. Breng op smaak met peper en zout.
14. Voeg de gekookte orzo toe aan de spinazieroom en hou warm.

Ons gehakt

Ons gemengd gehakt varken-rund maken we met mager brasvar-varkensvlees en vlees van runderen van onze plaatselijke veeboer. De verhouding is 80% varken en 20% rund.

We malen het vlees tweemaal.

We voegen er ons eigen zuivere specerijenmengeling toe. We gebruiken geen smaakversterkers, bewaarmiddelen of E-nummers. We voegen er dan ook gepasteuriseerd heelei bij dat zorgt voor een fijne binding van het vlees.

Het resultaat is ons lekker gehakt dat je ongetwijfeld wel kent.

Ons gehakt is glutenvrij en we gebruiken geen paneermeel of vlokken bij de bereiding ervan. Ons gehakt is dus puur gekruid vlees!

Nu je weet hoe we ons gehakt maken, moet je  ook wel weten dat ons gehakt regelmatig wordt gekeurd door een geaccrediteerd laboratorium. En iedere keer beantwoordt ons gehakt aan de strengste bacteriologische normen zoals in de Belgische wetgeving omschreven.

Ons gehakt is dus van hoogwaardige kwaliteit en veilig om ook rauw te worden gegeten!

Tips

Net als met al onze vleesproducten zijn we streng als het gaat om hygiëne en voedselveiligheid. Maar we zijn niet de laatste in de keten alvorens het op het bord komt van jouw kroost.

Hier dus enkele tips opdat het gehakt hoogwaardig en veilig zou blijven tot op je bord.

√ Doe je verschillende boodschappen, kom dan als laatste je vlees halen (die je bv via onze webshop hebt besteld).

√ Gebruik steeds een koeltas en koelblokken om je vlees, charcuterie en vooral gehaktbereidingen koel te transporteren. Ook die hebben wij, vraag er naar.

√ Met of zonder koeltas, haast je naar huis en leg de vleesproducten zo snel mogelijk in de koelkast.

√ En als laatste: check regelmatig met behulp van een thermometer de binnentemperatuur van je koelkast.

Promotie op donderdag

Koop je op donderdag 1 kg gehakt V/R dan ontvang je er 300gr zomaar gratis bij.

Zie alle weekpromoties.