089 85 41 28
Weg naar Zwartberg, 7 - 3660 Oudsbergen
ma-vrij 9u-18u | zat 9u-16u
gesloten op woensdag en zondag
Gesloten van zo. 19 t.e.m. woe. 22 mei
Keurslager Lieve en Patrick LOGO definitief (1)

Zo bak je de perfecte worst. Bekijk de video

worst-blog-keurslager-lieve-patrick-oudsbergen

Hoe moet je een worst bakken? Dat is de hamvraag die ons allemaal wakker houdt. Lekker vlees, da’s onze specialiteit. We helpen je dus graag op weg om de perfecte worst te bakken; van boerenworst tot chipolata. Bekijk de video en leer de kneepjes van de Keurslager.

Haal de worsten op voorhand uit de koelkast

Vlees bewaar je altijd in de koelkast, maar het is beter (ongeveer) op kamertemperatuur voordat je het bakt. Zo gaart het gelijkmatiger. Als worst binnenin nog koud is, dan kan de buitenkant aanbranden voor hij helemaal gaar is. Dat geldt voor worsten, maar ook voor steak.

Bak de worsten op een laag vuurtje

Voor worsten heb je geen loeihete pan nodig, integendeel. Zet de pan op een laag vuurtje en smelt er een klontje boter in (een scheutje olijfolie is natuurlijk ook mogelijk). Wanneer de boter bruist, leg je de worsten voorzichtig in de pan; de worsten zullen niet al te veel spatten als ze droog en op kamertemperatuur zijn, maar het loont toch om voorzichtig te zijn.

Waarom bak je worsten beter op een lage temperatuur? Hoge hitte zorgt ervoor dat de worst uit zijn voegen schiet: het vel krimpt door de warmte terwijl de binnenkant nog koud of lauw is. Het gevolg: de worst barst open en is minder sappig omdat al het vet in de pan terechtkomt.

Draai de worsten regelmatig om

Niet burgers flippen, maar worsten flippen. Verwissel de worsten regelmatig van kant. Zo garen ze niet alleen gelijkmatig, je kunt ook perfect in de gaten houden hoe ver ze al gevorderd zijn. Het doel: een mooie bruine korst en gaar tot in de kern.

Hebben de worsten dat lekkere korstje nog niet? Dan kun je het vuur op het einde wat nog wat warmer zetten.

Van boerenworst tot chipolata

In onze winkel en webshop vind je heel wat soorten worsten, van boerenworst tot chipolata. Met varkensvlees, kalf, rund en/of kippenvlees. Klik op een afbeelding voor meer informatie.

5% korting

speciaal voor jou!

Abonneer je om steeds op zondag onze nieuwsbrief met de weekpromo's, weetjes en recepten te ontvangen, en geniet per direct van 5% korting op je eerstvolgende aankoop in de webshop.

Uitschrijven kan op ieder moment!