089 85 41 28
Weg naar Zwartberg, 7 - 3660 Oudsbergen
ma-vrij 9u-18u | zat 9u-16u
gesloten op woensdag en zondag

Traybake met gehakt, olijven, feta en groentjes

traybake met gehakt, aardappelwedges, olijven, feta en groentjes

Een traybake is een snel en makkelijk alles-in-één diner voor drukke doordeweekse avonden en luie weekenden. Dus bijna geen afwas; laat de oven maar al het werk doen!

Ingrediënten

Voor 4 personen heb je nodig: 600 gram gehakt, 600 gram aardappelen, 100 gram feta in blokjes of brokjes, 1 rode ui, 1 courgette, provençaalse kruiden, 200 gram kerstomaatjes met steel, 1 venkel, 1 broccoli, 150 gram olijven naar keuze, olijfolie, peper en zout

Zo maken we het

1. Verwarm de oven op 200 graden

2. Was de ongeschilde aardappelen heel goed, snij ze in partjes.

3. Snij de rode ui, courgette, venkel en de broccoli in grove stukken.

4. Doe alles in een grote mengkom en meng met je handen samen met de olijven, provençaalse kruiden, olijfolie en peper en zout.

5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel daarop de inhoud van de mengkom.

6. ‘Pluk’ stukjes van het gehakt en leg die mee op de bakplaat.

7. Zet het geheel in de oven voor 40 minuten.

8. Roer alles eventjes om, leg de feta en kerstomaatjes erop en zet nog 10 minuten in de oven.

Ons gehakt

Ons gemengd gehakt varken-rund maken we met mager brasvar-varkensvlees en vlees van runderen van onze plaatselijke veeboer. De verhouding is 80% varken en 20% rund.

We malen het vlees tweemaal.

We voegen er ons eigen zuivere specerijenmengeling toe. We gebruiken geen smaakversterkers, bewaarmiddelen of E-nummers. We voegen er dan ook gepasteuriseerd heelei bij dat zorgt voor een fijne binding van het vlees.

Het resultaat is ons lekker gehakt dat je ongetwijfeld wel kent.

Ons gehakt is glutenvrij en we gebruiken geen paneermeel of vlokken bij de bereiding ervan. Ons gehakt is dus puur gekruid vlees!

Nu je weet hoe we ons gehakt maken, moet je  ook wel weten dat ons gehakt regelmatig wordt gekeurd door een geaccrediteerd laboratorium. En iedere keer beantwoordt ons gehakt aan de strengste bacteriologische normen zoals in de Belgische wetgeving omschreven.

Ons gehakt is dus van hoogwaardige kwaliteit en veilig om ook rauw te worden gegeten!

Tips

Net als met al onze vleesproducten zijn we streng als het gaat om hygiëne en voedselveiligheid. Maar we zijn niet de laatste in de keten alvorens het op het bord komt van jouw kroost.

Hier dus enkele tips opdat het gehakt hoogwaardig en veilig zou blijven tot op je bord.

√ Doe je verschillende boodschappen, kom dan als laatste je vlees halen (die je bv via onze webshop hebt besteld).

√ Gebruik steeds een koeltas en koelblokken om je vlees, charcuterie en vooral gehaktbereidingen koel te transporteren. Ook die hebben wij, vraag er naar.

√ Met of zonder koeltas, haast je naar huis en leg de vleesproducten zo snel mogelijk in de koelkast.

√ En als laatste: check regelmatig met behulp van een thermometer de binnentemperatuur van je koelkast.

Promotie op donderdag

Koop je op donderdag 1 kg gehakt V/R dan ontvang je er 300gr zomaar gratis bij.

Zie alle weekpromoties.