089 85 41 28
Weg naar Zwartberg, 7 - 3660 Oudsbergen
ma-vrij 9u-18u | zat 9u-16u
gesloten op woensdag en zondag
Keurslager Lieve en Patrick LOGO definitief (1)

Gehaktbrood met olijven, walnoten en spek

keurslager lieve patrick slagerij gehakt recept oudsbergen opglabbeek (1)

Dit is een origineel gehaktbrood! De olijven zorgen voor een zuiderse toets en de walnoten geven het geheel een ‘bite’! Het spekjasje maakt het geheel dan weer heel feestelijk!

Ingrediënten

Voor 4 personen heb je nodig: 800 gram gehakt, 2 rode uien, paneermeel, 250 gram gerookt ontbijtspek in dunne lapjes, 2 eieren, 80 gram zwarte en evenveel groene ontpitte olijven, 150 gram walnoten, verse basilicum en tijm, peper en zout

Zo maken we het

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snipper de rode uien fijn, en doe hetzelfde met de groene en zwarte olijven en de basilicum.
3. Rits de tijmblaadjes van hun stengel en doe ze samen met de ui en de olijven in een grote mengkom. Voeg hier ook de 2 eieren aan toe en meng alles door elkaar.
4. Hak de walnoten grof en doe ze mee in de mengkom.
5. Was je handen, voeg het gehakt toe aan de mengkom en meng alles goed door elkaar.
6. Gebruik het paneermeel om de juiste structuur te krijgen. We gaan het gehaktbrood in een cakevorm maken, dus het hoeft niet zo stevig te zijn als voor bijvoorbeeld gehaktballen.
7. Leg een plakje spek half op de bodem van de cakevorm en laat het met de andere kant uit de cakevorm hangen. Herhaal dit tot heel de cakevorm bedekt is met speklapjes.
8. Vul nu de cakevorm met het gehaktmengsel. Druk goed aan.
9. Vouw de speklapjes over de bovenkant van het gehaktbrood, wissel links en rechts af zodat je een mooi patroon krijgt.
10. Gaar het gehaktbrood 50 minuten in de oven.
11. Laat het gehaktbrood 10 minuutjes rusten voor je het uit de vorm haalt om warm te serveren met bv rijst en wintergroenten die je tegelijkertijd in de oven hebt gegaard met olijfolie.

Ons gehakt

Ons gemengd gehakt varken-rund maken we met mager brasvar-varkensvlees en vlees van runderen van onze plaatselijke veeboer. De verhouding is 80% varken en 20% rund.

We malen het vlees tweemaal.

We voegen er ons eigen zuivere specerijenmengeling toe. We gebruiken geen smaakversterkers, bewaarmiddelen of E-nummers. We voegen er dan ook gepasteuriseerd heelei bij dat zorgt voor een fijne binding van het vlees.

Het resultaat is ons lekker gehakt dat je ongetwijfeld wel kent.

Ons gehakt is glutenvrij en we gebruiken geen paneermeel of vlokken bij de bereiding ervan. Ons gehakt is dus puur gekruid vlees!

Nu je weet hoe we ons gehakt maken, moet je  ook wel weten dat ons gehakt regelmatig wordt gekeurd door een geaccrediteerd laboratorium. En iedere keer beantwoordt ons gehakt aan de strengste bacteriologische normen zoals in de Belgische wetgeving omschreven.

Ons gehakt is dus van hoogwaardige kwaliteit en veilig om ook rauw te worden gegeten!

Tips

Net als met al onze vleesproducten zijn we streng als het gaat om hygiëne en voedselveiligheid. Maar we zijn niet de laatste in de keten alvorens het op het bord komt van jouw kroost.

Hier dus enkele tips opdat het gehakt hoogwaardig en veilig zou blijven tot op je bord.

√ Doe je verschillende boodschappen, kom dan als laatste je vlees halen (die je bv via onze webshop hebt besteld).

√ Gebruik steeds een koeltas en koelblokken om je vlees, charcuterie en vooral gehaktbereidingen koel te transporteren. Ook die hebben wij, vraag er naar.

√ Met of zonder koeltas, haast je naar huis en leg de vleesproducten zo snel mogelijk in de koelkast.

√ En als laatste: check regelmatig met behulp van een thermometer de binnentemperatuur van je koelkast.

5% korting

speciaal voor jou!

Abonneer je om steeds op zondag onze nieuwsbrief met de weekpromo's, weetjes en recepten te ontvangen, en geniet per direct van 5% korting op je eerstvolgende aankoop in de webshop.

Uitschrijven kan op ieder moment!